През последните седмици в столицата има таксиметрова криза. Чакането след обаждане

...
През последните седмици в столицата има таксиметрова криза. Чакането след обаждане
Коментари Харесай

Криза с таксиметровите коли в София

През последните седмици в столицата има таксиметрова рецесия. 

Чакането след позвъняване за такси на диспечер може да продължи часове. Недостиг на таксита има всяка година сред студентския празник и Ивановден. Това заяви за " Дарик "  председателят на съюз " Такси "  Кирил Ризов.

В този интервал се провеждат фирмени тържества и търсенето на услугата се усилва, а в същото време шофьорите са заети да възобновяват разрешителните си. Около 20% от колите са били блокирани от държавно-общинските процедури, съгласно калкулации. 

Софийските браншови организации са обединени около искането за увеличение на минималните цени до 1 лев - дневна, и 1.14 - нощна. Това искане е сложено пред столичната транспортна комисия и разговорът продължава, като от общината оферират самостоятелни специалисти да създадат калкулации и да дефинират цената.

" Неефективната организация на придвижването в София допълнително задълбочава рецесията с таксиметровия транспорт ", казва още Кирил Ризов. Според него има погрешно планувани велоалеи, които отнемат платна за придвижване на коли. Освен това, на такситата би трябвало да се разреши да употребяват автобусните ленти, както е в множеството европейски страни, счита той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР